Card image

Bespaar flink met een overstap naar een nieuwe energieleverancier

Gepost door Website-Specialist

Wat levert een overstap naar een nieuwe energieleverancier jou op? De prijs van energie stijgt op dit moment elk jaar verder. Na het eerste jaar worden de meeste energiecontracten met vast tarief omgezet in een contract met variabele tarieven. Daarbij ga je over het algemeen een stuk meer betalen. Dat is een goed moment om over te stappen op een andere leverancier. Over het algemeen bieden die uitstekende welkomstbonussen en/of cashbacks. Als je daarbij een jaarcontract afsluit kan je over het algemeen een besparing van zo'n Euro 350 op jaarbasis creeren. Dankzij deze kortingen en tegemoetkomingen is het vrijwel altijd de moeite waard om rond te gaan kijken naar een nieuwe leverancier. Vergelijkingssites kunnen helpen om te berekenen hoeveel je in jouw situatie gaat besparen als je overstapt. Easyswitch.nl kan je helpen bij het overstappen.

Wat is het beste moment om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier

We raden je aan om pas over te stappen als het einde van je contractduur in zicht komt. De meeste energieleveranciers rekenen namelijk een boete voor vroegtijdig overstappen. Dat betekent dat er een bedrag van je borg wordt afgetrokken, zodat je minder geld terugkrijgt als je contract afloopt. Daarom is het een uitstekend idee om alleen jaarcontracten af te sluiten, waardoor je jaarlijks kunt wisselen van leverancier. Zelfs als je jaarlijk overstapt tussen twee verschillende energieleveranciers, krijg je over het algemeen steeds de hoge welkomstkorting voor nieuwe klanten, die je honderden euro's kan besparen. Aan het einde van het volgende jaar kan je weer kijken of je wilt overstappen naar een nieuwe leverancier, en daar ook weer welkomstkorting krijgt. Het fijne is dat overstappen tegenwoordig niet veel werk meer is: de meeste leveranciers regelen praktisch alles aan de overstap voor jou. Met weinig werk kan je dus een flink bedrag op je energiekosten besparen. Vergelijk energie op het moment dat jij er behoefte aan hebt.

Hoeveel gas verbruik je gemiddeld per jaar

Een gemiddeld huishouden met twee kinderen verbruikt ongeveer 1500 kubieke meter gas per jaar. Dit gas gebruik je om te koken, maar ook om je huis te verwarmen. Daarom zijn appartementen en tussenwoningen die beter geisoleerd zijn dan hoekwoningen en vrijstaande huizen goedkoper af. De prijs van de jaarlijkse gas kosten kunnen varieren van zo'n 1000 kubieke meter tot wel 2500 kubieke meter. Ook het aantal gezinsleden beinvloedt deze prijs. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat in er verschillende Nederlandse provincies toeslagen gelden op het gebruik van aardgas. Dit noemen we de toeslagen regio's. Dankzij deze toeslagen kan er nog een flink bedrag bovenop je nettokosten voor gasgebruik worden opgeteld.

Card image

Uw blog hier?

Gepost door Website-Specialist

Heeft u interesse op uw blog hier te plaatsen?

Dat is mogelijk. Neem contact op via het email adres op onze contact pagina.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Gepost door Website-Specialist

Heeft u interesse op uw blog hier te plaatsen?

Dat is mogelijk. Neem contact op via het email adres op onze contact pagina.

Lees verder

© Website-Specialist 2024